Nuorten Maailma

Kalabaliikki on nuorten ryhmächat Facebookissa. Se on auki tiistaisin ja sunnuntaisin kello 17-19

Lapset ja nuoret

Lapsi- ja nuorisotyötä tehdään Pertunmaan kappeliseurakunnassa vahvasti. Kristillinen kasvatus on tärkeä osa kaste- ja lähetyskäskyä. Lapsi- ja nuorisotyössä on vahvasti esillä evankeliumi. Monimuotoinen toiminta antaa vahvistusta oman uskon kasvamiselle. Lapsi– ja nuorisotyönohjaajan sijaisena toimii Suvi Uotinen, puh. 0400 143 712.

Huom! Vuoden 2016 kerhojen aikatauluista informoidaan heti, kun ne ovat tiedossa!

Perhekerho kokoontuu keskiviikkoisin alakerran kerhotilassa klo 10-13. Ei ilmoittautumista, tule vain paikalle. Myöskään ei ikärajoitusta. Lapset ovat vanhempien kanssa kerhossa. Myös isät ja isovanhemmat ovat tervetulleita.

Päiväkerhoja on yksi tiistaisin klo 10-11.30.

Kerhoon otetaan mukaan pienet eväät (esim. leipä, hedelmä, jugurtti, mehu, jne.) ja sisätossut. Kerhovaatteiksi kannattaa laittaa rentoa ja vähän huonompaa, kun askartelemme, niin ei haittaa tahrojen tuleminen.

Pyhäkoulua pidetään pitkän perinteen jatkumona päivähoidossa Kuuttilassa ja Keinulassa kerran kuukaudessa elo-toukokuussa. Eskareiden luona vieraillaan myös kerran kuussa koululukuvuoden aikana Kuortissa ja kirkonkylässä.

Päivänavauksia ja tuntivierailuja kouluille tehdään säännöllisesti koko lukuvuoden aikana.

Koululaiskirkot on tarkoitettu koululaisille, opettajilla, henkilökunnalle ja vanhemmille tuomaan voimaa ja siunausta. Seurakunta haluaa tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuden tulla kirkkoon ihan omaan jumalanpalvelukseen usein vuoden aikana.

Leiriä ja retkiä seurakunnassa järjestetään resurssien mukaan. Kesän leirit on tarkoitettu varhaisnuorille ja retkiä tehdään usein perheiden kanssa.

Kymppisynttärit järjestetään sinä vuonna 10 vuotta täyttäville syksyisin.

Isoskoulutus järjestetään rippikoulun jälkeen halukkaille ryhmänohjaajakoulutuksena, jossa perehdytään ryhmän ohjaamiseen, raamatun tuntemisen lisäämiseen ja sosiaalisen vuorovaikutuksen oppimiseen.

Erityisnuorisotyön merkeissä Pertunmaan seurakunnan työntekijä osallistuu Heinolan rovastikunnan yhteiseen TekstariTupu (nuorten tekstari tukipuhelin) toimintaan päivystämällä puhelinta säännöllisesti.

Lasten ja nuorten sielunhoito on tärkeä asia. Henkilökohtaisesti voi aina tulla juttelemaan, laittaa tekstaria, ottaa yhteyttä netissä tai sähköpostilla ja  koulussa voidaan järjestää välitunnilla tai jopa tunnilla aikaa keskustella kipeistä asioista.