Rippikoulutyö

Rippikoulutyöstä vastaa lapsi- ja nuorisotyönohjaaja yhdessä kirkkoherran kanssa (ks. Yhteystiedot).

Rippikoulun kesto on nykyään puoli vuotta kirkon Rippikoulusuunnitelma 2001:n mukaisesti. Rippikouluaika jakautuu seurakuntayhteysjaksoon, aloitusjaksoon, perusjaksoon ja päätösjaksoon.

Seurakuntayhteysjakso tarkoittaa tutustumista ja perehtymistä oman seurakunnan toimintaan käymällä seurakunnan eri tilaisuuksissa ja hakemalla niistä merkintä vihkoseen.

Aloitusjakso sisältää rippikouluinfo-tilaisuuden nuorille ja heidän vanhemmilleen sekä ensimmäiset opetuspäivät kevätkaudella.

Perusjakso sisältää opetuspäiviä keväällä ja kesäkuussa pidettävän leirin.

Päätösjakso tarkoittaa konfirmaatiojuhlaa, vapaaehtoista osallistumista mahdolliseen jatkorippikouluun sekä syksyllä alkavaan isoskoulutukseen.

VUODEN 2016 RIPPIKOULU

Vuonna 2016 rippikoululeiri pidetään Mäntyharjun Lankaniemen leirikeskuksessa 27.6. - 4.7.2016 ja konfirmaatio on Pertunmaan kirkossa sunnuntaina 10.7.2016 klo 10.00. Rippikouluun ilmoittautumisen lomakkeen voit tulostaa tästä ja palauttaa seurakuntaan rippikouluinfossa, joka pidetään Pertunmaan seurakuntakodilla maanantaina 30.11.2015 alkaen klo 18.00 kahvituksella. Jos et pääse ripari-infoon, voit jättää lomakkeen myös seurakuntakodin postilaatikkoon joko srk-kodin seinässä tai Kirkkotien postilaatikkoon. Lomakkeet jaetaan myös koulussa 8-luokkalaisille. Ripari-infossa kerrotaan tarkemmin rippikoulun suorittamisesta ja jaetaan riparipassit merkintöjen keräämistä varten. Rippikoulun oppitunnit alkavat tammikuussa 2016.

Nuoren on osattava ulkoa alla olevat katekismuksen asiat:

- 10 käskyä

- uskontunnustus

- kaste- ja lähetyskäsky

- Isä meidän –rukous

- Herran siunaus

- ns. pienoisevankeliumi Joh. 3:16

Konfirmaatio

Rippikoulu päättyy nuorten konfirmoimiseen. Konfirmaatio tulee latinan verbistä confirmare, joka tarkoittaa vahvistamista. Konfirmaatiossa on kysymys kastetun nuoren uskon vahvistamisesta. Konfirmaatiossa nuori tunnustautuu kirkon uskoon lausumalla apostolisen uskontunnustuksen.

www.ripari.fi