Interaktiivisesta palvelusta löytyy mm. video, kuunneltavat kastevirret ja tilaisuuden muistilista.

Kaste

Kaste on kirkkomme toinen sakramentti ehtoollisen lisäksi. Sakramentti tarkoittaa Jeesuksen asettamaa pyhää toimitusta, johon sisältyy Jumalan sana (kastekäsky) ja näkyvä aine (vesi).

Kasteessa lapsi liitetään seurakunnan yhteyteen. Kasteessa Jumala solmii lapsen kanssa "hyvän omantunnon liiton" (1. Piet. 3:21), jossa kasteen armoliitossa Jumala haluaa varjella lapsen omanaan koko elämän ajan.

Kun suunnittelet lapsesi kastejuhlaa, ota hyvissä ajoin yhteyttä kirkkoherraan ajankohdan sopimiseksi. Suositus on, että lapsi kastetaan 2 kuukauden sisällä syntymästä. Kirkkoherra sopii vanhempien kanssa ns. toimituskeskustelun.

Kaste toimitetaan yleensä joko kirkossa, kotona tai seurakuntakodissa. Kirkossa kaste voidaan toimittaa myös jumalanpalveluksen yhteydessä.

Klikkaamalla vasemmalla näkyvää kuvaa, voit kuunnella erilaisia kastevirsiä.